• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۸۱۸۰۲
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۸
خوزستان » اجتماعی

توصیه های بهداشتی تهیه نذری در محرم 

مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان توصیه‌های بهداشتی برای تهیه غذا و نوشیدنی‌های نذری در ایام محرم را تشریح کرد.

توصیه های بهداشتی برای تهیه نذری در محرم 
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهران معلم گفت: با فرارسیدن ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع)، مواکب و تکایای عزاداری متعددی در گوشه و کنار شهر‌ها و روستا‌ها برپا می‌شود و مردم و موکب‌داران حسینی اقدام به توزیع نذورات خود می‌کنند و در این خصوص قطعا رعایت شرایط بهداشتی در مراحل آماده‌سازی و پخت و توزیع نذری، بسیار حائز اهمیت است و باید توجه شود رعایت نکردن ضوابط بهداشت مواد غذایی و آشامیدنی در تهیه نذری می‌تواند خود عاملی برای بروز مسمومیت‌های ناشی از مصرف این مواد غذایی و آشامیدنی شود.
 
وی افزود: استان خوزستان از لحاظ شرایط جغرافیایی و آب و هوایی شرایط بسیار خاصی دارد و این شرایط می‌تواند بستر مناسبی برای کمک به بروز و شیوع بیماری‌های روده‌ای باشد بنابراین توجه ویژه در سه مرحله آماده‌سازی مواد غذایی، پخت و توزیع مواد غذایی مستلزم رعایت الزاماتی مانند بهداشت فردی و بهداشت و نظافت ابزار و وسایل کار و تهیه مواد غذایی و آشامیدنی مانند شربت است. هم چنین باید این کار در مکانی سالم و بهسازی شده و به دور از عوامل آلوده‌کننده محیطی مانند گرد و خاک و فاضلاب و دسترسی جوندگان و حشرات انجام شود.
 
معلم با بیان اینکه مراکز بهداشت شهرستان‌ها قبل از برگزاری مراسم این ایام، ضمن هماهنگی با ادارات عتبات آموزش‌های لازم را به موکب‌داران، متولیان مساجد و حسینیه‌ها در خصوص رعایت بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی ارائه داده‌اند و کماکان نیز ارائه این آموزش‌ها ادامه خواهد داشت، اضافه کرد: همچنین با تشکیل تیم‌های بازرسی سیار مهندسان بهداشت محیط، در ساعات برگزاری این مراسم‌ها کار بازدید و کنترل بهداشتی مساجد، حسینیه‌ها و تکایای عزاداری انجام می‌شود.
 
مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به نکات بهداشتی برای تامین سلامت مردم عزادار در ایام محرم ادامه داد: در تهیه نذری باید از مواد اولیه مجاز استفاده شود. همچنین مواد اولیه از مراکز بهداشتی و مورد تایید مقامات بهداشتی خریداری شود و دارای برچسب مشخصات بهداشتی باشند. افرادی که در تهیه و پخت مواد غذایی دخالت دارند حتما باید از مراکز بهداشت کارت صحت سلامت دریافت کنند و از سلامت خود مطمئن باشند. این افراد باید در صورت بروز علائم گوارشی و پوستی و تنفسی، از مداخله در آماده‌سازی و پخت و توزیع غذا خودداری کنند.
 
وی با تاکید بر اینکه نظافت و شست‌وشوی مستمر ابزار و وسایل کار و نگهداری در جای تمیز و به دور از گرد و خاک و ناقلان مانند حشرات و جوندگان باید در دستور کار موکب‌داران باشد و نظافت و ضدعفونی مکان تهیه نذری نیز انجام شود، گفت: توجه شود این اماکن باید به تایید مراکز بهداشت رسیده باشند و فاضلاب به روش بهداشتی دفع شود. هم چنین از آب آشامیدنی بهداشتی برای تهیه نذری‌ها استفاده شود. توزیع شربت دست‌ساز ممنوع است و می‌توان به جای آن از نوشیدنی‌های بسته‌بندی بهداشتی و مجاز استفاده کرد.
 
معلم می‌گوید: استفاده از لیوان‌های شیشه‌ای و مشترک برای توزیع چای و قهوه اکیدا ممنوع است و باید از لیوان‌های یکبار مصرف بهداشتی استفاده شود، ظرف‌ها و لیوان‌های مورد استفاده در توزیع نذری هم باید حتما مناسب نگهداری مواد غذایی و آشامیدنی‌های گرم یا سرد (Food grade) باشند، ضمن اینکه به استفاده از سالاد و سبزی بسته‌بندی شده بهداشتی توصیه می‌شود.
 
وی در پایان افزود: مردم عزادار حتما از مکان‌های مورد اطمینان نذری خود را دریافت کنند. با توجه به گرمای هوا حتما از آب‌های بسته‌بندی مجاز و بهداشتی استفاده شود. استفاده از از یخ بهداشتی با لحاظ رعایت بهداشت دست‌ها در استفاده از یخ مورد تاکید بوده و سامانه ۱۹۰ آماده دریافت شکایات بهداشتی در این ایام است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌اندازی واحدآندوسکوپی و کولونوسکوپی در بیمارستان شهید سلیمانی شهر قدس
آسمان آباد؛ قدم در مسیر آبادانی گذاشت
خبر‌های خوش از توانمندی‌های سیستان و بلوچستان
رفع مشکل اختلال در شبکه تلفن همراه خشکبیجار
صید چشمگیر ماهی سفید در آغاز فصل؛ غافلگیری صیادان مازندران
طلای هشتم ایران برای تیم تنیس روی میز دونفره بانوان
تشخیص به‌موقع «تنبلی چشم»، کلید حفظ بینایی کودکان
عطر و بوی شهادت در روستای بیهود قائنات
برگرداندن طلا به صاحبش با تلاش مأموران انتظامی
کشف و ضبط ۳۸۰ کیسه کود شیمیایی در هشترود
تشییع و تدفین شهید یعقوب فرد سالارزهی امروز در شهرستان هامون
برد و تساوی نمایندگان هرمزگان در لیگ دسته سوم فوتبال
هاشم بیگی فینالیست شد
پیوندی ازجنس خدمت بی منت درحوزه سلامت درمناطق محروم آذربایجان غربی وخراسان جنوبی
درخشش دانش آموزان کوهدشتی در دوازدهمین دوره مسابقات رباتیک کشور
اخبار کوتاه ۲۲ آبان در گلستان
یزد، میزبان کنفرانس ملی آموزش با رویکرد الهی
بزرگداشت هفته مازندران توسط دانش‌آموزان قائم‌شهر
آیین تجلیل از واقف ۳۰ هزار جلد کتاب در رشت
آغاز عملیات اجرایی محور بندرترکمن به یساقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)